Om oss

Villa Wides Kaningård startades efter införskaffandet av de första raskaninerna under 2010. Tidigare har jag haft dvärgkaniner men efter att jag sett min första Franska vädur (en riktigt läcker manteltecknad madagascar hane) live på en utställning var jag fast...det var min ras!

Det var med skräckblandad förtjusning jag fick hem min första frasse (han var ju sååå stor), men med den underbart lugna och vänliga personligheten blev han snabbt allas favorit!

Jag åker på många av kaninutställningarna inom Östergötland och Sörmland och jag tycker det är en riktigt rolig hobby. Förutom det vardagliga matandet och fixandet med djuren innebär hobbyn mycket byggande (burar), att åka på utställningar och djurmarknader till platser man annars inte skulle besöka och att träffa trevliga köpare och djurintresserade!

Jag hade mina första kullar under sommaren 2011 och sedan dess har jag successivt ökat antalet kullar varje avelssäsong och de djur som inte sparas hos mig har flyttat vidare till nya ägare för att bli sällskapsdjur eller för att användas till utställning och avel.

Jag håller gärna kontakt med tidigare köpare och får ganska ofta uppdateringar från hussar och mattar till de djur jag tidigare sålt vilket alltid är lika roligt! Köparna har visat stort intresse och engagemang och jag kan summera de tre avelssäsongerna hittills som mycket bra, nu börjar vi närma oss 2014 och säsong 4 och det ser jag verkligen fram emot!  

              

För att hitta "min" färg på djuren har jag haft flera färger på kaningården, endel har jag verkligen fastnat för, och andra har jag provat men känt att det inte är helt min färg. Jag kommer framöver att ha svart och vitt som mina "fasta färger" i olika varianter och teckningar men med komplettering av några få andra färger. 

  

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)